MTB paket

MTB

Mälardalen

Vi erbjuder fin guidad stigcykling och nybörjarkurser i västra Mälardalen med utgångspunkt från Kungsörstorp Hotell & konferens i Kungsör där vi har vår bas. Området har fyra officiella MTB områden med drygt 60km byggda leder med i huvudsak lätt till medelsvår cykling. Utöver byggda leder finns naturstig med ytterligar 60km fin cykling. Det ingår alltid guide/instruktör i våra MTB paket och i de större paketen ingår även boende och mat. Har du ingen egen cykel så går det bra att hyra MTB av oss. Alla boenden är sk. cykelvänliga med säker förvaring, cykeltvätt, verktyg och tvättmaskin. Boka in familjen eller kompisgänget på en MTB weekend med oss.

MTB  kurs
MTB paket

MTB helg

9-10 september

23-24  september

 

Under helgen får du lära dig grunderna för rolig och säker cykling på MTB. Kanske har du precis köpt din första MTB eller så har du kört något år och vill få hjälp att bli bättre.
Du bor vackert vid Mälarens strand på Kungsörstorp hotell & konferens. Här finns också vedeldadbastu precis vid vattnet, spabad under bar himmel och en padelhall med gym.


Lördag
Klockan 09:30 samlas vi ombytta och klara vid hotellets entré för att tillsammans cykla längs en enklare led och öva på olika färdigheter och succesivt höja svårighetsnivån. Fokus ligger på att känna sig säker och vi tvingar ingen till något som inte känns bra.

Cyklingens längd är max 30 km och vi är åter på hotellet kl 14:00. Då har vi även hunnit med att äta lunch efter vägen och summerat det vi lärt oss.
Om du vill så kan du boka hotellets mycket omtyckta trerätters middag (OBS! måste bokas i förväg).


Söndag
Frukosten står framdukad på hotellet från kl 08:00. Klockan 09:30 samlas vi igen för att tillsammans gå igenom vilka delar vi vill fortsätta att utveckla och då har du redan checkat ut. Väskor kan förvaras säkert i inlåst utrymme. Duschar gör du i Padelhallens omklädningsrum.


1 875kr/p


Följande ingår:
Två dagars MTB tur/kurs med guide/instruktör.
Hotell del i dubbelrum
Frukost
Gratis parkering


Ta med själv:
Cykelhjälm är ett krav
Bekväma skor och byxor
Vindtät jacka eller liknande vid sämre väder
Vattenflaska


Möjliga tillval:
Trerätters middag på hotellet
Hyrcykel 2 dagar (500kr)
Padel

Guidad heldagstur med lunch, trerätters middag på skogsrestaurang och övernattning på hotell.

 

Det här MTB-paketet kräver inte att du är jätteduktig på cykeln, men gärna en passionerad livsnjutare och lite lagom äventyrlig. Du befinner dig i vackra västmanländska skogar inte långt ifrån Mälaren. Tillsammans med den kunniga guiden resonerar du dig fram till vilket av traktens MTB-områden som passar dig bäst. Efter dagens cykling stannar du kvar i naturen och avnjuter en trerätters middag i en ”skogsrestaurang” inrymd i en tältkåta med kamin.

Ett cykelpaket för finsmakare.


Middagen blir något att minnas. Värmen och lukten från elden har en avslappnande effekt och samtalen blir oftast av ett annat slag än normalt och snart blandas pratet med doften av nylagad mat. Kaffet till efterrätten kokas så klart över öppen eld och den höga kalorinivån på efterrätten är inget problem efter flera timmar på sadeln.
Natten tillbringar du bekvämt på Kungsörstorp med utsikt över Mälarens glittrande vatten. Efter all frisk luft, dagens stigcykling och avslutande skogsmiddag kommer du att sova skönt i de trevliga rummen.


Praktisk information
Efter ankomst till Kungsörstorp Hotell & Restaurang kl 11:30 byter du om och gör dig klar för att cykla ut i skogen på egen cykel eller hyrcykel. Inom en radie på 20 kilometer finns fyra fina MTB-områden med olika karaktär och längd. Tillsammans med guiden kommer du överens om vilket område som passar dig bäst för dagen. Vi äter lunch och fikar efter vägen så att vätske- och energidepåerna hålls på en bra nivå. Du kommer att få cykla på en nivå som känns både trygg och utvecklande i de vackra skogarna i trakten. Den guidade turen avslutas med en gemensam trerätters middag i en "skogsrestaurang". Restaurangen är i form av en tältkåta med kamin där det finns gott om
plats att sträcka ut sig om man är trött. Tillsammans går vi igenom dagens cykling och snart börjar det kurra i magen. Det är dags för en trerätters middag som du avnjuter i värmen från kaminen. Efter middagen sätter vi oss på cyklarna (eller bilen) som tar oss den sista biten till hotellet där du övernattar i fräscha rum. Beräknad ankomst till hotellet är ca 19:00. Om vi väljer något av
MTB områdena längre bort inleds och avslutas cyklingen med biltransport. Kanske väljer du att avsluta kvällen i hotellets bastuflotte vid Mälarens strand innan du kryper ner i sängen och somnar skönt efter en hel dags cykling.
Efter en natt med skön sömn i de fridfulla omgivningarna går du upp och äter en god hotellfrukost. Sedan är det dags för hemfärd. I bagaget får du med dig en massa trevliga upplevelser från cykelsadeln och skogarna i västra Mälardalen.
Du kan även välja att förlänga vistelsen och boka in en extra halv- eller heldag med guide som för den badsugne kombineras med bad i Mälaren eller någon av sjöarna längs med färdvägen.


Följand ingår:
• Cykelguide i 7 timmar
• En natt (del i dubbelrum) på Kungsörstorp Hotell & Restaurang
• Lunchmatsäck och mellanmål
• Frukost dag 2
• Trerätters middag på skogsrestaurang inklusive alkoholfri dryck
• Gratis parkering


Ta med själv:
Cykelhjälm är ett krav
Bekväma skor och byxor
Vindtät jacka eller liknande vid sämre väder
Vattenflaska


Möjliga tillval:

Hyrcykel 400kr

Extranatt


Pris: 2 750 kr/person, minst 4 personer. Kontakta oss för önskat datum.

Guidad heldagstur med lunch, trerätters middag på skogsrestaurang och övernattning på hotell.

Augusti 2020

Christer var en toppen guide. Vi alla kände oss väldigt trygga och väl omhändertagande. Miljön och nivå på utmaningarna för oss nybörjare gav verkligen mersmak för MTB. Middagen var toppen i kåtan. Dock skulle en myggjagare underlätta middagsupplevelsen och vadderade cykelbyxor skulle höja cykelupplevelsen ännu mer. Christer får 5-stjärnor.


Sibelle

Guidad heldagstur med lunch, trerätters middag på skogsrestaurang och övernattning på hotell.

Augusti 2020

En utmanande men rolig tur med en mycket trevlig och omhändertagande guide. Vi lärde oss mycket om MBT cykling och om vår egen förmåga. Och all eloge till vår cykelguide som snabbt kunde tänka om och låta oss ta en lättare väg hem utan att för den skulle sänka kvaliteten på upplevelsen av MBT cykling.

Therese

Guidad heldagstur med lunch, trerätters middag på skogsrestaurang och övernattning på hotell.

Oktober 2020

Mycket bra dag. Vår guide var mycket lyhörd och kunde snabbt ändra rutt utifrån hur trötta vi var.


Jennie

MTB
MTB

MTB och Padel weekend


Nya datum kommer till hösten


Dag 1 fredag

Du anländer till Kungsörstorp Hotell & Konferens klockan 14:00 -15:00 och checkar in. Vi samlas sedan kl 15:00 för en eftermiddagsfika och information om helgens upplägg. Vi kör sen ett kortare MTB pass där vi varvar teori och praktik fram till 18:00. Fokus ligger på att lära dig grunderna för att du snabbt ska bli trygg med att cykla MTB.

Under dagen kommer du att lära dig:
• Ställa in din cykel så att den passar just dig
• Bromsteknik
• Rätt position på cykeln och fel position på cykeln
• Balansövningar
• Hindertagning

Kungsörstorp Hotell & Restaurang är kända för sin goda mat och kockarna står redo vid grillen vid 19:00.

Dag 2 lördag

Vi startar med frukost på hotellet från kl 08:00. Klockan 09:30 samlas vi igen för att tillsammans cykla längs en enklare led och öva på det vi lärt oss och succesivt höja svårighetsnivån. Fokus ligger på att känna sig säker och vi tvingar ingen till något som inte känns bra.

Cyklingens längd är max 30 km och vi är åter på hotellet kl 14:00. Då har vi även hunnit med att äta lunch och summerat det vi lärt oss. Nu finns det tid för återhämtning innan eftermiddagens padelpass. Kvällen avslutas med en trerätters middag.

Dag 3 söndag

Frukosten står framdukad på hotellet från kl 08:00. Klockan 09:30 samlas vi igen för att tillsammans gå igenom vilka delar vi vill fortsätta att utveckla och då har du redan checkat ut. Väskor kan förvaras säkert i inlåst utrymme. MTB passet avslutas kl 11:30 och efter lunchen är det dags för padel igen kl 14:00. Duschar gör du i Padelhallens omklädningsrum.

Pris: 2 995 kr/person i dubbelrum,  2475 kr/barn upp till 12 år i familjerum


Följande ingår

Dag 1: Fika vid ankomst, Grillmiddag exkl dryck

Dag 2: Frukost, lunch, trerätters middag exkl dryck

Dag 3: Frukost

Utbildad MTB guide/instruktör ingår alla tre dagarna.

Padel på egen hand 1 tim lör, 1 tim sön.


Ta med själv:
Cykelhjälm är ett krav
Bekväma skor och byxor
Vindtät jacka eller liknande vid sämre väder
Vattenflaska


Möjliga tillval:
Hyrcykel 3 dagar (700kr)

VAD SÄGER VÅRA KUNDER

MTB