MTB paket

MTB

Mälardalen

Vi erbjuder fin guidad stigcykling och nybörjarkurser i västra Mälardalen med utgångspunkt från Kungsörstorp Hotell & konferens i Kungsör där vi har vår bas. Området har fyra officiella MTB områden med drygt 60km byggda leder med i huvudsak lätt till medelsvår cykling. Utöver byggda leder finns naturstig med ytterligar 60km fin cykling. Det ingår alltid guide/instruktör i våra MTB paket och i de större paketen ingår även boende och mat. Har du ingen egen cykel så går det bra att hyra MTB av oss. Alla boenden är sk. cykelvänliga med säker förvaring, cykeltvätt, verktyg och tvättmaskin. Boka in familjen eller kompisgänget på en MTB weekend med oss.

MTB  kurs
MTB paket

MTB kurs 14-15 april eller 10-11 juni

 

Under två halvdagar får du lära dig grunderna för rolig och säker cykling på MTB. Kanske har du precis köpt din första MTB eller så har du kört något år och vill få hjälp att bli bättre. 

Du bor vackert vid Mälarens strand på Kungsörstorp hotell & konferens. På kvällen avnjuter du en trerätters middag med utsikt över Mälaren. Dag två startar med en stadig frukost. Efter frukosten ger vi oss iväg på någon av områdets stigar och när vi är åter på hotellet har vi hunnit med att äta lunch.


Dag 1

kl 14:00 -16:00  Ankomst till Kunsörstorp hotell & konferens.

kl 16:30 - 18:30 Samling med fika och start av MTB kurs

kl 19:00 Trerätters middag


Dag 2

kl 08:00 - 09:00 Frukost

kl 10:00 samling för dagens guidade MTB tur.

kl 14:30 åter från MTB tur inklusive lunch

kl 15:00 - 18:00 Padel, pingis eller biljard för den som vill.

(dusch finns i padelhallen)


Pris del i dubbelrum eller familjerum, MTB guide, Padel, trerätters middag dag 1, frukost och lunch dag 2.


1 500 kr/person, 1275 kr/barn 13-17 år, 1155 kr/barn 1-12 år.


Hyrcykel 400 kr 

Guidad heldagstur med lunch, trerätters middag på skogsrestaurang och övernattning på hotell.

 

Det här MTB-paketet kräver inte att du är jätteduktig på cykeln, men gärna en passionerad livsnjutare och lite lagom äventyrlig. Du befinner dig i vackra västmanländska skogar inte långt ifrån Mälaren. Tillsammans med den kunniga guiden resonerar du dig fram till vilket av traktens MTB-områden som passar dig bäst. Efter dagens cykling stannar du kvar i naturen och avnjuter en trerätters middag i en ”skogsrestaurang” inrymd i en tältkåta med kamin.

Ett cykelpaket för finsmakare.

Arrangeras alla dagar i veckan under april - oktober.

Pris: från 2 750 kr/person

Minst 4 pers. max 12 pers.

VAD SÄGER VÅRA KUNDER

Guidad heldagstur med lunch, trerätters middag på skogsrestaurang och övernattning på hotell.

Oktober 2020

Mycket bra dag. Vår guide var mycket lyhörd och kunde snabbt ändra rutt utifrån hur trötta vi var.


Jennie

MTB

Guidad heldagstur med lunch, trerätters middag på skogsrestaurang och övernattning på hotell.

Augusti 2020

En utmanande men rolig tur med en mycket trevlig och omhändertagande guide. Vi lärde oss mycket om MBT cykling och om vår egen förmåga. Och all eloge till vår cykelguide som snabbt kunde tänka om och låta oss ta en lättare väg hem utan att för den skulle sänka kvaliteten på upplevelsen av MBT cykling.

Therese

MTB

Guidad heldagstur med lunch, trerätters middag på skogsrestaurang och övernattning på hotell.

Augusti 2020

Christer var en toppen guide. Vi alla kände oss väldigt trygga och väl omhändertagande. Miljön och nivå på utmaningarna för oss nybörjare gav verkligen mersmak för MTB. Middagen var toppen i kåtan. Dock skulle en myggjagare underlätta middagsupplevelsen och vadderade cykelbyxor skulle höja cykelupplevelsen ännu mer. Christer får 5-stjärnor.


Sibelle

MTB

MTB & Padel weekend

med guide/instruktör

Dag 1 fredag

Du anländer till Kungsörstorp Hotell & Konferens klockan 14:00 -15:00 och checkar in. Vi samlas sedan kl 15:00 för en eftermiddagsfika och information om helgens upplägg. Vi kör sen ett kortare MTB pass där vi varvar teori och praktik fram till 18:00. Fokus ligger på att lära dig grunderna för att du snabbt ska bli trygg med att cykla MTB.

Under dagen kommer du att lära dig:
• Ställa in din cykel så att den passar just dig
• Bromsteknik
• Rätt position på cykeln och fel position på cykeln
• Balansövningar
• Hindertagning

Kungsörstorp Hotell & Restaurang är kända för sin goda mat och kockarna står redo vid grillen vid 19:00.

Dag 2 lördag

Vi startar med frukost på hotellet från kl 08:00. Klockan 09:30 samlas vi igen för att tillsammans cykla längs en enklare led och öva på det vi lärt oss och succesivt höja svårighetsnivån. Fokus ligger på att känna sig säker och vi tvingar ingen till något som inte känns bra.

Cyklingens längd är max 30 km och vi är åter på hotellet kl 14:00. Då har vi även hunnit med att äta lunch och summerat det vi lärt oss. Nu finns det tid för återhämtning innan eftermiddagens padelpass. Kvällen avslutas med en trerätters middag.

Dag 3 söndag

Frukosten står framdukad på hotellet från kl 08:00. Klockan 09:30 samlas vi igen för att tillsammans gå igenom vilka delar vi vill fortsätta att utveckla och då har du redan checkat ut. Väskor kan förvaras säkert i inlåst utrymme. MTB passet avslutas kl 11:30 och efter lunchen är det dags för padel igen kl 14:00. Duschar gör du i Padelhallens omklädningsrum.

Pris

Vad som ingår

2 995 kr/person i dubbelrum,  2475 kr/barn upp till 12 år i familjerum


Dag 1: Fika vid ankomst, Grillmiddag exkl dryck

Dag 2: Frukost, lunch, trerätters middag exkl dryck

Dag 3: Frukost

Utbildad guide/instruktör ingår alla tre dagarna. Padel 1 tim lör, 1 tim sön.

FAMILJEHELG MED MTB & PADEL

Det här är ett paket för den aktiva familjen som vill göra saker tillsammans. Under fredag till lördag eller lördag till söndag bor ni på Kungsörstorp Hotell & konferens. Under er vistelse ingår en MTB guide som går igenom grunder för att känna sig trygg på cykeln. Vi tränar på balans, position, kurvtagning, hinder och bromsning. Sen bär det iväg på någon av områdets MTB leder. Ni har också tillgång till anläggningens padelhall där det även finns pingis, boule och biljard. Kanske avslutar ni kvällen på bastuflotten eller i någon av bubbelpoolerna.

Anläggningen ligger vid Mälarens strand och i direkt anslutning finns ett naturreservat med en mycket vacker vandringsled med två badplatser.

Dag 1 avslutas med en trerätters middag och frukosten står framdukad från kl 08:00 dag 2.


Pris del i dubbelrum eller familjerum, MTB guide, Padel, trerätters middag dag 1, frukost och lunch dag 2:

1 500 kr/person, 1275 kr/ barn 13-17 år, 1155 kr/barn 1-12 år.


Tillval: Extranatt, hyrcykel.


Dag 1

kl 14:00 -16:00 Ankomst till Kunsörstorp hotell & konferens.

kl 16:30 - 18:30 Samling med fika och start av MTB kurs

kl 19:00 Trerätters middag

 

Dag 2

kl 08:00 - 09:00 Frukost

kl 10:00 samling för dagens guidade MTB tur.

kl 14:30 åter från MTB tur inklusive lunch

kl 15:00 - 16:00 Padel (dusch finns i padelhallen)