MTB paket

MTB

Mälardalen

Vi erbjuder fin guidad stigcykling och nybörjarkurser i västra Mälardalen med utgångspunkt från Kungsörstorp Hotell & konferens i Kungsör där vi har vår bas. Området har fyra officiella MTB områden med drygt 60km byggda leder med i huvudsak lätt till medelsvår cykling. Utöver byggda leder finns naturstig med ytterligar 60km fin cykling. Det ingår alltid guide/instruktör i våra MTB paket och i de större paketen ingår även boende och mat. Har du ingen egen cykel så går det bra att hyra MTB av oss. Alla boenden är sk. cykelvänliga med säker förvaring, cykeltvätt, verktyg och tvättmaskin. Boka in familjen eller kompisgänget på en MTB weekend med oss.

MTB  kurs
MTB paket

MTB helg 2024

11-12 maj

18-19 maj

1-2 juni

29-30 juni

17-18 augusti

7-8 september


 

Under helgen får du lära dig grunderna för rolig och säker cykling på MTB. Kanske har du precis köpt din första MTB eller så har du kört något år och vill få hjälp att bli bättre.
Om du väljer att bo på Kungsörstorp hotell & konferens har du tillgång till bastu, spabad under bar himmel och möjlighet att boka padel padelhall med gym.


Lördag
Klockan 09:30 samlas vi ombytta och klara vid Kungsörstorp Hotell & konferens för att tillsammans cykla längs en enklare led och öva på olika färdigheter och succesivt höja svårighetsnivån. Fokus ligger på att känna sig säker och vi tvingar ingen till något som inte känns bra.

Cyklingens längd är max 30 km och vi är åter vid hotellet kl 14:00. Då har vi även hunnit med att äta lunch efter vägen och summerat det vi lärt oss.
Om du vill så kan du boka hotellets mycket omtyckta trerätters middag (OBS! måste bokas i förväg).


Söndag
Klockan 09:30 samlas vi igen på Kungsörstorp för att tillsammans gå igenom vilka delar vi vill fortsätta att utveckla. Kursen avslutas sedan kl 12:00.


1 800kr/p


Följande ingår:
Två dagars MTB kurs med guide/instruktör.


Ta med själv:
Cykelhjälm är ett krav
Bekväma skor och byxor
Vindtät jacka eller liknande vid sämre väder
Vattenflaska


Möjliga tillval:

Hotell: Kungsörstorp hotell & konferens, Arboga stadshotell, Hotell Gillet Köping
Hyrcykel 2 dagar (500kr)

Padel i direkt anslutning till Kungsörstorp hotell & konferens(400kr/tim)

Egen vedeldad Mälarbastu (1500kr)

Trerätters middag (pris beroende på vilken anläggning ni väljer)

Guidad heldagstur med lunch, trerätters middag på skogsrestaurang och övernattning på hotell.

 

Det här MTB-paketet kräver inte att du är jätteduktig på cykeln, men gärna en passionerad livsnjutare och lite lagom äventyrlig. Du befinner dig i vackra västmanländska skogar inte långt ifrån Mälaren. Tillsammans med den kunniga guiden resonerar du dig fram till vilket av traktens MTB-områden som passar dig bäst. Efter dagens cykling stannar du kvar i naturen och avnjuter en trerätters middag i en ”skogsrestaurang” inrymd i en tältkåta med kamin.

Ett cykelpaket för finsmakare.


Middagen blir något att minnas. Värmen och lukten från elden har en avslappnande effekt och samtalen blir oftast av ett annat slag än normalt och snart blandas pratet med doften av nylagad mat. Kaffet till efterrätten kokas så klart över öppen eld och den höga kalorinivån på efterrätten är inget problem efter flera timmar på sadeln.
Natten tillbringar du bekvämt på Kungsörstorp med utsikt över Mälarens glittrande vatten. Efter all frisk luft, dagens stigcykling och avslutande skogsmiddag kommer du att sova skönt i de trevliga rummen.


Praktisk information
Efter ankomst till Kungsörstorp Hotell & Restaurang kl 11:30 byter du om och gör dig klar för att cykla ut i skogen på egen cykel eller hyrcykel. Inom en radie på 20 kilometer finns fyra fina MTB-områden med olika karaktär och längd. Tillsammans med guiden kommer du överens om vilket område som passar dig bäst för dagen. Vi äter lunch och fikar efter vägen så att vätske- och energidepåerna hålls på en bra nivå. Du kommer att få cykla på en nivå som känns både trygg och utvecklande i de vackra skogarna i trakten. Den guidade turen avslutas med en gemensam trerätters middag i en "skogsrestaurang". Restaurangen är i form av en tältkåta med kamin där det finns gott om
plats att sträcka ut sig om man är trött. Tillsammans går vi igenom dagens cykling och snart börjar det kurra i magen. Det är dags för en trerätters middag som du avnjuter i värmen från kaminen. Efter middagen sätter vi oss på cyklarna (eller bilen) som tar oss den sista biten till hotellet där du övernattar i fräscha rum. Beräknad ankomst till hotellet är ca 19:00. Om vi väljer något av
MTB områdena längre bort inleds och avslutas cyklingen med biltransport. Kanske väljer du att avsluta kvällen i hotellets bastuflotte vid Mälarens strand innan du kryper ner i sängen och somnar skönt efter en hel dags cykling.
Efter en natt med skön sömn i de fridfulla omgivningarna går du upp och äter en god hotellfrukost. Sedan är det dags för hemfärd. I bagaget får du med dig en massa trevliga upplevelser från cykelsadeln och skogarna i västra Mälardalen.
Du kan även välja att förlänga vistelsen och boka in en extra halv- eller heldag med guide som för den badsugne kombineras med bad i Mälaren eller någon av sjöarna längs med färdvägen.


Följand ingår:
• Cykelguide i 7 timmar
• En natt (del i dubbelrum) på Kungsörstorp Hotell & Restaurang
• Lunchmatsäck och mellanmål
• Frukost dag 2
• Trerätters middag på skogsrestaurang inklusive alkoholfri dryck
• Gratis parkering


Ta med själv:
Cykelhjälm är ett krav
Bekväma skor och byxor
Vindtät jacka eller liknande vid sämre väder
Vattenflaska


Möjliga tillval:

Hyrcykel 400kr

Extranatt


Pris: 2 950 kr/person, minst 4 personer. Kontakta oss för önskat datum.

Prova på kurs MTB


Kungsörstorp hotell & konferens

kl 14:00 - 17:00


27 april

12 maj

19 maj

2 juni

30 juni

18 augusti

8 september


Vi samlas vid hotellets entré kl 14:00 för en genomgång av kursen. Vi kör sen ett kortare MTB pass där vi varvar teori och praktik fram till 17:00. Fokus ligger på att lära dig grunderna för att du snabbt ska bli trygg med att cykla MTB.

Under dagen kommer du att lära dig:
• Ställa in din cykel så att den passar just dig
• Bromsteknik
• Rätt position på cykeln och fel position på cykeln
• Balansövningar
• HindertagningPris 750 kr/p

Gratis för Camp Kungsör medlemmar


Du kan hyra cykel för 250kr


PRIVATLEKTION


Känner du att du vill utvecklas i egen takt och utan påverkan av andra eller i en grupp där du känner alla. Då ska du boka en privatlektion. Vi varvar teori och praktik för att succesivt bygga upp din kompetens. Fokus ligger på att skapa trygghet och glädje i cyklingen. Pris:
Privatlektion 1 person två timmar 1250 kr/p
Grupp 2-4 personer två timmar 875 kr/pers

Cykelhyra : 250 kr, bokas i samband med din bokning.

MTB
MTB

VAD SÄGER VÅRA KUNDER

MTB

Guidad heldagstur med lunch, trerätters middag på skogsrestaurang och övernattning på hotell.

Oktober 2020

Mycket bra dag. Vår guide var mycket lyhörd och kunde snabbt ändra rutt utifrån hur trötta vi var.


Jennie

Guidad heldagstur med lunch, trerätters middag på skogsrestaurang och övernattning på hotell.

Augusti 2020

En utmanande men rolig tur med en mycket trevlig och omhändertagande guide. Vi lärde oss mycket om MBT cykling och om vår egen förmåga. Och all eloge till vår cykelguide som snabbt kunde tänka om och låta oss ta en lättare väg hem utan att för den skulle sänka kvaliteten på upplevelsen av MBT cykling.

Therese

Guidad heldagstur med lunch, trerätters middag på skogsrestaurang och övernattning på hotell.

Augusti 2020

Christer var en toppen guide. Vi alla kände oss väldigt trygga och väl omhändertagande. Miljön och nivå på utmaningarna för oss nybörjare gav verkligen mersmak för MTB. Middagen var toppen i kåtan. Dock skulle en myggjagare underlätta middagsupplevelsen och vadderade cykelbyxor skulle höja cykelupplevelsen ännu mer. Christer får 5-stjärnor.


Sibelle