Om oss

VAD ÄR HIKING IS LIFE?

Hiking is life är en arrangör av naturupplevelser i den Svenska naturen.

 

VARFÖR VÄLJA OSS?

 

Vi har en stor kunskap om de aktiviteter vi arrangerar. Riskinventering och riskminimering är en självklarhet i allt vi arrangerar. Guiderna är utbildade inom ledarskap, hjärt och lungräddning och har själva genomfört alla aktiviteter som erbjuds.

Vi vill möjliggöra för människor att förverkliga den där drömmen om att komma ut i orörd natur men som kanske inte har kunskapen eller utrustningen för det. Vi erbjuder därför utrustning, utbildning och träning inför varje expedition där vi går igenom och testar utrustning samt på vilken fysisk nivå deltagarna befinner sig. Allt för att få en bättre upplevelse och säker expedition.

 

Våra enklarare "expeditioner" kallar vi för SMÅ ÄVENTYR. Det är enklare äventyr på en till tre dagar. Äventyren är verkligen för alla och har fokus på att enkelt kunna komma ut i naturen och komma nära varandra. Vi vill inspirera människor till att vara mer ute i naturen och mindre inne i sin telefon och dator. Äventyren passar barnfamiljer, kompisgäng och företagsgrupper. Vi har elden som en central del eftersom den lockar fram saker hos oss människor som inte kommer fram i TV soffan eller mötesrummet. Vi kan varmt rekommendera företagsgrupper att boka nästa möte i ett trädtält eller kåta.

Vi kan lova att det blir ett annorlunda möte där nya idéer föds och gamla sanningar omvärderas..

MIN HISTORIA

 

Hiking is Life drivs av Christer Linderborg. Ända sedan tidig förskoleålder har jag varit ute i naturen. Fiske, vandring, fågelskådning och segling i hela Norden har följt mig genom livet. Naturen har alltid gett mig kraft och en pirrande känsla av äventyr. Nu vill jag dela med mig av mina erfarenheter genom att arrangera  annorlunda korta äventyr, inspirationsföreläsningar men även längre mer krävande vandringar i nationalparken Sarek som är en favorit.

 

Jag och de guider jag anlitar vill guida dig lite utanför de vanliga lederna. Det kan innebära att vandra i stiglös skog eller att sova i trädtält på annorlunda platser. Kanske kombinera enkelt naturliv med spaupplevelse. Förhoppningen är att kunna erbjuda personliga äventyr som stannar kvar länge i minnet.

 

Christer Linderborg

Naturnjutare

Hiking Is Life

MIN VISION

 

Att inspirera människor till att komma ut i naturen som normalt eller aldrig gör det.  Få dem att känna sig säkra, kunniga och nyfikna på naturupplevelser för att succesivt själva genomföra egna expeditioner. Genom detta öka förståelsen för de naturvärden som finns i Sverige och skapa en vilja att bevara dem, dvs. bli en ambassadör för Sveriges naturvärden.